Koha net lajmet e fundit

04 Qershor 2019

Eshtë koha e lajmit të rremë dhe mëngjeset me gazeta nëpër duar janë duke u zhdukur. Tani i kemi të gjitha informacionet që na duhen vetëm me një prekje në ekranin e celularit tonë.

Si e ka ndryshuar media sociale mënyrën sesi i konsumojmë lajmet?

Media sociale Ă«shtĂ« bĂ«rĂ« burimi kryesori marrjes sĂ« informacionit dhe lajmeve online me mbi 2.4 bilion pĂ«rdorues tĂ«internetit. Rreth 64% e tyre preferojnĂ« Facebook, Twitter, YouTube, Snapchatdhe Instagram. Psh: nĂ« ShqipĂ«ri dhe nĂ« KosovĂ«, Koha net lajmet e fundit Ă«shtĂ« njĂ« togfjalĂ«sh qĂ« kĂ«rkohet shumĂ«online. Mesa duket shumĂ« njerĂ«z e gjejne kĂ«tĂ« portal mjaft tĂ« dobishĂ«m dhe Koha net lajmet e fundit serioze dhe tĂ«shpejta. NĂ« studime tĂ« kohĂ«ve tĂ« fundit, 50% e pĂ«rdoruesve tĂ« internetit pohojnĂ«se lajmet i shohin nĂ« fillim nĂ«pĂ«r media sociale e pastaj mund t’ia zenĂ« sytĂ« nĂ«pĂ«rtelevizione, gazeta apo rrallĂ« herĂ« edhe i dĂ«gjojnĂ« nĂ«pĂ«r radio. NjĂ« arsye psepo ndodh njĂ« fenomen i tillĂ« Ă«shtĂ« lehtĂ«simi i procesit tĂ« leximit edhe pse kyi fundit nuk po preferohet shumĂ« nĂ« pĂ«rgjithĂ«si. Tani me vetĂ«m njĂ« “swipe” nĂ«Instagram story, shkon direkt te lajmi. MegjithatĂ« Ă«shtĂ« vĂ«nĂ« re qĂ« edhe psenjerĂ«zit shtyhen tĂ« shkojnĂ« te faqja pĂ«r tĂ« lexuar lajmet qoftĂ« nga interesiapo thjesht nga kurioziteti, qĂ«ndrojnĂ« atje vetĂ«m 10-15 sekonda, kohĂ« kjo epamjaftueshme pĂ«r ta konsumuar njĂ« lajm sa dhe si duhet psh nĂ« Koha net lajmet e fundit. Diçka tjetĂ«rshqetĂ«suese Ă«shtĂ« interneti u ka dhĂ«nĂ« tĂ« gjithĂ«ve fuqinĂ« tĂ« bĂ«hen gazetarĂ« dhetĂ« shkruajnĂ« e shpĂ«rndajnĂ« lajme, qofshin kĂ«to edhe tĂ« rreme sepse askush nukdenjon t’i kontrollojĂ«. Pra pĂ«rveç se nuk lexojmĂ« lajme nga profesionistĂ«, mundtĂ« lexojmĂ« edhe gĂ«njeshtra qĂ« nuk na hyjnĂ« as 1% nĂ« punĂ«. Nga disa kĂ«rkime tĂ«vogla qĂ« bĂ«mĂ«, nĂ« vendin tonĂ« mund tĂ« lexoni Koha net lajmet e fundit, Top Channel, Ora News, Telegrafi dhe Edssi disa nga portalet mĂ« serioze ne vend.

Ndryshimi fillon nga vetja.

Ndoshta po tregohemi edhe pak tĂ« ashpĂ«r me portalet sepse nĂ« fund tĂ« fundit, arsyeja pse ata shkruajnĂ« pĂ«r kĂ«to gjĂ«ra dhe nĂ« kĂ«tĂ« mĂ«ryrĂ« aspak profesionale Ă«shtĂ« sepse kĂ«tĂ« gjĂ« do dhe lexon populli. Duhet tĂ« rrisim edhe ne pak kualitetin e leximit qĂ« tĂ« kĂ«rkojmĂ« kualitet tek ata. Duhet t’i injorojmĂ« lajmet boshe qĂ« ata tĂ« pĂ«rmblidhen dhe tĂ« shkruajnĂ« tamam. Duhet tĂ« mos lexojmĂ« aq shumĂ« thashetheme njerĂ«zish tĂ« famshĂ«m qĂ« ata tĂ« na furnizojnĂ« me informacione me vlerĂ«. Mos harroni: ndryshimi dhe revolucioni nis gjithmonĂ« nga vetja.