Lajme Shqip online

19 Gusht 2019

Vitet e fundit sa vjen edhe po pĂ«rforcohet akoma mĂ« shumĂ« shprehja “i pasuri sa vjen edhe po bĂ«het mĂ« i pasur dhe i varfri sa vjen edhe po bĂ«het mĂ« i varfĂ«r.” Edhe sporti nĂ« ditĂ«t tona nuk ka ndonjĂ« ndryshim.. 
Cfarë po i bën paraja këtij sporti? 
Në lajme Shqip online dhe jo vetëm thuhet se klubet e mëdha shpenzojnë miliona e bëjnë miliona, ndërkohë që klubet e vogla luftojnë me mish e me shpirt për të arritur qëllimet e tyre. Madje shpeshherë duhet të shesin edhe lojtarët e mirë që mund të kenë dhe jo rrallë herë përballen edhe me kërcënime apo vështirësi nga administrata. Pavaraësisht të gjithave, na duhet ta panojmë faktin që nuk mund të fajësosjmë asnjë për situatën në të cilën ndodhet sporti sot. Kjo rritje ka ndodhur gradualisht, gjithmonë në përputhje të plotë me popullaritetin e këtij sporti si dhe gjendjen ekonomike të lojës. 
Lajme Shqip online thonĂ« se sporti dhe futbolli nĂ« veçanti nuk kanĂ« qenĂ« kurrĂ« mĂ« tĂ« arritshĂ«m sesa tani. NjĂ« numĂ«r shumĂ« i madh kanalesh transmetojnĂ« nĂ« kohĂ« reale ndeshjet e futbollit dhe ndiqen nga biliona njerĂ«z anĂ« e mbanĂ« botĂ«s. Interneti po shpĂ«rthen nga numri i madh i faqeve online nĂ« lidhje me futbollin. Faqe me informacione, lajme, transmetime live tĂ« ndeshjeve, rezultate po ashtu nĂ« kohĂ« reale, opinione e çdo gjĂ« tjetĂ«r nĂ« lidhje me sportin e bukur. Interneti tani u jep mundĂ«sinĂ« fansave tĂ« futbollit tĂ« bĂ«jnĂ« edhe blerje nga klubi i tyre i zemrĂ«s. Sipas lajme Shqip online dhe tĂ« huaja gjithashtu, ata mund tĂ« zgjedhin qĂ« nga gjĂ«rat mĂ« tĂ« bogla e deri te veshjet e skuadrĂ«s sĂ« preferuar me emra lojtarĂ«sh apo edhe firmat e tyre. Pra jo vetĂ«m qĂ« futbolli Ă«shtĂ« mĂ« pranĂ« nesh se kurrĂ« mĂ« parĂ«, por Ă«shtĂ« nĂ« kulmin e tij tĂ« popullaritetit. Ai ka njĂ« treg ndĂ«rkombĂ«tar shumĂ« tĂ« suksesshĂ«m dhe Ă«shtĂ« sporti mĂ« i ndjekur nga njerĂ«zit. MegjithatĂ« pyetjet qĂ« bĂ«hen shumĂ« shpesh kohĂ«t e fundit janĂ« “A po e shkatĂ«rron paraja kĂ«tĂ« lojĂ« kaq tĂ« bukur?”, “A e ka pĂ«rmirĂ«suar?”. MĂ« lejoni t’ju them qĂ« tĂ« dyja pyetjet qĂ«ndrojnĂ« dhe janĂ« tĂ« vlefshme, aq sa Ă«shtĂ« edhe e vĂ«shtirĂ« pĂ«r t’u dhĂ«nĂ« njĂ« pĂ«rgjigje tĂ« saktĂ« dhe objektive. NĂ«se pyesim dikĂ« qĂ« mbĂ«shtet njĂ« klub tĂ« fuqishĂ«m dhe suksesshĂ«m, sigurisht qĂ« thotĂ« qĂ« paraja e ka pĂ«rmirĂ«suar cilĂ«sinĂ« e lojĂ«s. Kjo sepse ka bĂ«rĂ« tĂ« mundur blerjen e lojtarĂ«ve tĂ« klasit botĂ«ror dhe i ka lejuar ata tĂ« shkĂ«lqejnĂ« dhe tĂ« shkruajnĂ« histori nĂ« KupĂ«n e BotĂ«s, Kampionatet Europiane dhe Amerikane. Ata emocionojnĂ« dhe argĂ«tojnĂ« fansat e tyre dhe tĂ« shohĂ«sh njĂ« lojtar tĂ« tillĂ« tĂ« luajĂ« dhe tĂ« japĂ« nĂ« fushĂ« atĂ« lloj performance, e justifikon menjĂ«herĂ« pagĂ«n stratosferike qĂ« ai merr nĂ« njĂ« sezon. Por nĂ«se pyesim dikĂ« qĂ« mbĂ«shtet dhe do njĂ« klub tĂ« vogĂ«l, do thotĂ« qĂ« Ă«shtĂ« i zhgĂ«njyer nga futbolli. MegjithatĂ«, a e bĂ«n diferencĂ«n nĂ« jetĂ«n e njĂ« X personi paga e njĂ« Y lojtari tĂ« njĂ« Z skuadre? Jo. A do bĂ«nte ndryshim nĂ«se ky Y lojtar do merrte 50 000 euro apo 100 000 euro nĂ« javĂ« psh? Jo. Sido tĂ« jetĂ« puna, ai lojtar do bĂ«jĂ« mĂ« shumĂ« para sesa ti e unĂ« ndoshta as nuk i Ă«ndĂ«rrojmĂ«. Ata kanĂ« mĂ« shumĂ« talent nĂ« gishtin e tyre tĂ« kĂ«mbĂ«s sesa shumica prej nesh dhe pĂ«r kĂ«tĂ« paguhen nĂ« ato shifra. Ky Ă«shtĂ« tregu, duhet ta pranojmĂ«, na pĂ«lqen apo jo. NĂ« anĂ«n tjetĂ«r tĂ« medaljes kemi edhe klubet e vogla qĂ« janĂ« shumĂ« pak nĂ« gjendje pĂ«r tĂ« operuar pĂ«r shkak tĂ« situatĂ«s financiare tĂ« dobĂ«t, por nĂ« shumĂ« raste edhe pĂ«r shkak tĂ« menaxhimit tĂ« dobĂ«t nĂ« nivel ekzekutiv. Diçka qĂ« i ka rĂ«nduar kĂ«to klube dhe e ka vĂ«shtirĂ«suar situatĂ«n e tyre financiare Ă«shtĂ« edhe rritja e talenteve. Po mbaron koha kur ekipet e vogla prodhonin talente dhe pastaj i shisnin nĂ« ekipe e klube tĂ« mĂ«dha. Tani talentet po krijohen e po zgjidhen pikĂ«risht brende rrjeteve tĂ« kĂ«tyre tĂ« fundit. 
Pra, na jepni dot një përgjigje për pyetjen e parë?
Siç e thashë edhe më lart, argumentet që jepennga lajme Shqip online dhe jo vetëm janë bindëse edhe nga pala që thotë se paraja po e shkatërron futbollin, por janë po aq edhe bindëse nga ana tjetër që thotë se po e përmirëson dhe lulëzon dita-ditës.

Po, futbolli mund tĂ« jenĂ« edhe “viktima” e vetĂ« suksesit dhe popullaritetit tĂ« tij, por kjo nuk e ndryshon faktin qĂ« na bĂ«jnĂ« njerĂ«z mĂ« tĂ« lumtur e mĂ« tĂ« afruar me njĂ«ri-tjetrin. Kjo nuk e ndryshon faktin qĂ« futbolli na fal emocione tĂ« jashtĂ«zakonshme, qĂ« na bĂ«n mĂ« humanĂ«, qĂ« na bĂ«n tĂ« ndihemi qytetarĂ« tĂ« botĂ«s e jo tĂ« shteteve pĂ«rkatĂ«se. PĂ«r sa kohĂ« na fal kĂ«tĂ« dashuri e kĂ«to emocione, do i qĂ«ndrojmĂ« pranĂ« sido tĂ« jetë