Blic lajme

05 Shkurt 2019

Blic është një media që është e shtrirë nëpërbërjen e ish-Jugosllavisë. Sot këtë media e gjejmë në Serbi, Maqedoni dheKosovë. Në të tre këto shtete, të cilat dikur ishin pjesë e Jugosllavisë, Blicfunksionon në të njëjtën mënyrë. Pra, e fokusuar te lajmet nga politika,ekonomia dhe kultura e këtyre vendeve, pa harruar edhe sportin, apoaktualitetin. Blic lajme ofron përtë gjitha grupmoshat, por ana politike dhe e zhvillimeve të fundit merrvëmendjen më të madhe në këto tabloide. Bliclajme në Serbi ka politikën e saj të ndërtimit të faqes, normalisht dhe nëKosovë zbaton politikat e saj, ndërkohë që dhe në Maqedoni bën atë që ipërshtatet këtij shteti. Ende nuk dihet nëse zotëruesi i Blic është i njëjtiperson, por nga mënyra e transmetimit të lajmit është pothuajse e njëjtafilozofi.

Duke parë konfliktet që kanë pasur këto shtete mes njëri-tjetrit, edhe këto portale kanë politikën e tyre, pra që mbrojnë interesat e shteteve ku punojnë. Që do të thotë se Blic lajme nuk mund të bëjë politikën e Serbisë në Kosovë, apo të Maqedonisë në Serbi. Janë çështje të ndara që këto tre redaksi bëjnë vlerësimin e vendit, ngjarjes dhe kohës kur po jetojmë. Blic lajme transmeton edhe në mënyrë ekskluzive ngjarje që prekin emocionalisht këto popuj. Që do të thotë se në Kosovë merren me ngjarjet që ndodhin brenda Kosovës, ndërkohë që e njëjta situatë ndodh edhe në Maqedoni e Serbi.

Natyrisht, nĂ« Serbi duhet tĂ« kujtojmĂ« qĂ« Blic lajme shkroi me nota tĂ« larta nacionaliteti nĂ« periudhĂ«n e konfliktit qĂ« ndodhi gjatĂ« ndeshjes Serbi – ShqipĂ«ri, kur Ismail Morina ngriti dronin nĂ« mes tĂ« Beogradit, ku tregonte ShqipĂ«rinĂ« e madhe, Ismail Qemalin dhe Isa Boletinin. Kjo situatĂ« agravoi marrĂ«dhĂ«niet mes dy shteteve, ShqipĂ«ri dhe Serbi, por sĂ«rish situata u normalizua pas takimit tĂ« presidentit Vuçiç dhe kryeministrit Rama.