Danimarka gati të ndërtojë pistën e Kopenhagenit për F1

Ti mund ta lexosh kete ne 1 min.
10 Janar 2018 21:43
Shteti danez po shqyrton planin

Turi vjetor i kampionatit të Formula 1 mund t’i shtohet dhe një tjetër destinacion. Shteti danez po shqyrton planin e ndërtimit të një piste për “njëvendëshet” e F1, që nëse merr dritën jeshile mund të realizohet totalisht në 2020.

Vetë presidenti i ri kompeticionit të garave automobilistike më të ndjekur në botë, Chase Carey bëri publik lajmin në takimin që pati në kryeqytetin Kopenhagen me kryebashkiakun dhe ministrin e biznesit të vendit skandinav.

“Jemi të entuziazmuar për mundësinë për të zbuluar një garë të mundshme këtu. Kopenhageni përfaqëson tipin e vendit ku ne mendojmë se mund të ofrojë një  platformë të shkëlqyer për garat e F1”, tha ai kur paraqiti dëshirën për të finalizuar një projekt të tillë kur aprovimi ende nuk është dhënë nga autoritetet daneze.

Njëri prej anëtarëve të komisionit të hartimit dhe diskutimit të projektit të pistës së Kopenhagenit, Lars Seier Christensen e konsideron këtë projekt me rëndësi përtej kufijve të shtetit danez.

“Ata nuk vlerësojnë vetëm Kopenhagenin, por të gjithë rajonin skandinav, i cili është një treg i mundshëm për ata”, deklaroi Christensen.

Pista e re mund të gjenerojë të ardhura nga shitja e biletave të spektatorëve nga 119 milionë deri në 238 milionë £.

Skandinavia rikthehet në hartën e botërorit të Formula 1 pas gati 40 vitesh, kur në Suedi u zhvillua gara e fundit në Anderstop në vitin 1978. /EDS/

Kërkesa për kod të ri
Ne ju kemi dërguar një link për të ndërruar kodin. Ju lutem kontrolloni postën tuaj elektronike