Doli pozitiv në doping, FIFA jep vendim përfundimtar për Guerrero

Doli pozitiv në doping, FIFA jep vendim përfundimtar për Guerrero

Paolo Guerrero do të jetë i lirë të luajë në Kupën e Botës me Perunë, pasi FIFA mbështeti pjesërisht apelin e tij kundër një pezullimi një vjeçar.

Sulmuesi rezultoi pozitiv pas testeve anti-doping të kryera më 5 tetor, direkt pas ndeshjes kualifikuese kundër Argjentinës (0-0).

Komisioni i Apelit i FIFA-s, pasi mori parasysh të gjitha rrethanat e rastit, në veçanti shkallën e fajit të lojtarit, vendosi që 33-vjeçari për një periudhë gjashtëmujore të mos zbres në fushë për asnjë skuadër.

Periudha e pezullimit fillon më 3 nëntor 2017, data në të cilën lojtari u pezullua përkohësisht nga kryetari i Komisionit të Disiplinës të FIFA-s.

Në përputhje me nenin 29 të FIFA, Anti-Doping rregulloret, pezullimi përfshin, ndër të tjera, të gjitha llojet e ndeshjeve, duke përfshirë ndeshjet e brendshme, ndërkombëtare, miqësore dhe zyrtare.