Duka-Fino, si mund të kuotohet në baste

Duka-Fino, si mund të kuotohet në baste

Po të ishim në Angli tani të gjithë do kishin nisur të vinin bastet, madje edhe më parë do ishte kuotuar kandidimi ose jo i Armand Dukës dhe Bashkim Finos për kreun e Federatës Shqiptare të Futbollit.

Tashmë kandidaturat janë zyrtare dhe sportdashësit në përgjithësi janë të interesuar për fituesin. Shumëkush është lodhur nga qëndrimi i Dukës në krye të FSHF-së në katër mandate, por ka plot të tjerë, me siguri edhe më shumë, që janë të lodhur nga politikanët që qeverisin vendin prej vitit 1990.

Gjithsesi do të jetë komuniteti sportiv, domethënë klubet dhe shoqata sportive që lidhen me futbollin, që do të vendosin për njeriun që do jetë në krye të qeverisë së futbollit shqiptar.

Duke parë “mix”-in e faktorëve që ndikojnë në votat e tyre (politika, interesi apo presionet e ndryshme), bëhet shumë e vështirë të parashikosh nëse Armand Dukës do t’i besohet mandati i pestë në krye të FSHF-së, apo “perandoria” e tij do të rrëzohet nga Bashkim Fino dhe mbështetësit.

Kjo përballje, është si ndeshjet derbi, ku nuk ka favoritë. Po të vendosej të kuotohej në baste, ka vetëm një opsion: 1.90 triumfi i Dukës, 1.90 triumfi i Finos, njëjtë si të luash kush nis topin e parë në futboll./EDS/