Euro 2020/ Shqipëri në grup me kampionët e Botës

02 Dhjetor 2018

Është hedhur sot në Dublin të Irlandës, shorti për fazën kualifikuese të Europianit 2020. Shqipëria bën pjesë ne grupin H, me 6 pikë, ku rastisi përsëri me Francën. Një kundërshtar që e kemi ndeshur edhe më parë në Grup. Turqia, Islanda, Andora dhe Moldavia janë gjithashtu pjesë e grupit. Ndërkohë nga ana tjetër, Kosova ndodhet në Grupin A, me Anglinë, Republikën çeke, Bullgarinë dhe Malin e Zi. /EDS/

Grupi A

1- Angli

2- Republika Çeke

3- Bullgari

4- Mali i Zi

5- KOSOVA

Grupi B

1- Portugali

2- Ukrainë

3- Serbi

4- Lituani

5- Luksemburg

Grupi C

1- Holanda

2- Gjermani

3- Irlanda e Veriut

4- Estonia

5- Bjellorusi

Grupi D

1- Zvicra

2- Danimarkë

3- Irlanda

4- Gjeorgjia

5- Gjibraltar

Grupi E

1- Kroacia

2- Uells

3- Sllovakia

4- Hungaria

5- Azerbajxhan 

Grupi F

1- Spanja

2- Suedi

3- Norvegjia

4- Rumania

5- Ishujt Faroe

6– Malta

Grupi G

1- Polonia

2- Austria

3-  Izrael

4- Sllovenia

5- Maqedoni

6- Letoni

Grupi H

1- Franca

2- Islandë

3- Turqi

4- SHQIPËRIA

5- Moldavia

6- Andora

Grupi I

1- Belgjika

2- Rusia

3- Skocia

4- Qipro

5- Kazakistan

6- San Marino

Grupi J

1- Italia

2- Bosnje-Hercegovinë

3- Finlanda

4- Greqia

5- Armenia

6- Lihteshtejn

VAZOT

VAZO 1
Angli, Holandë, Portugali, Zvicër, Belgjikë, Kroaci, Francë, Itali, Poloni, Spanjë

VAZO 2
Austri, Bosnjë Hercegovinë, Republika Çeke, Danimarkë, Gjermani, Islandë, Rusi, Suedi, Ukrainë, Uells

VAZO 3
Bullgari, Finlandë, Izrael, Irlandë e Veriut, Norvegji, Irlandë, Skoci, Serbi, Sllovaki, Turqi

VAZO 4
SHQIPËRIA, Qipro, Estoni, Gjeorgji, Greqi, Hungari, Lituani, Mali i Zi, Rumani, Slloveni

VAZO 5
Armeni, Azerbajxhan, Bjellorusi, Ishujt Fare, Maqedoni, Gjibraltar, Kazakistan, KOSOVË, Luksemburg, Moldavi

VAZO 6
Andorra, Letoni, Lihtenshtejn, Maltë, San Marino