Këshilla për prindërit, si ti ushqeni fëmijët pa kaluar 100 kalori mini-vakte

Ti mund ta lexosh kete ne 1 min.
9 Janar 2018 17:01
Studimi i anglezëve

Prindërit po inkurajohen që të kenë kujdes me marrjen e sheqerit tek fëmijët. Ato duhet tu japin atyre maksimumi 100 kalori në dy vakte për çdo ditë.

 Fëmijët marrin të paktën shtatë kube sheqeri në ditë, nga ushqimet e pashëndetshme, si për shembull: pijet me shumë sheqer apo ëmbëlsirat e tepruara. Instituti i Shëndetit Publik në Angli, ka nisur një fushatë, të cilën e ka quajtur “Change4Life”. Një lloj mënyre që do të nxisë prindërit që të kujdesen për mirë ushqyerjen e fëmijëve të tyre dhe të promovojnë ushqime të shëndetshme.

Sipas PHE, çdo vit fëmijët konsumojnë pothuajse 400 biskota, më shumë se 120 kekë, pasta, 100 lloje të ndryshme të ëmbëlsirave, gati 70 copa çokollate dhe 70 akullore.

Kjo fushatë u sugjeron prindërve ushqimet që duhet tu japin fëmijëve të tyre që të mos i tejkalojnë 100 kalori. /EDS/

  1. Biskotë e tretshme – 71 kalori
  2. Kek me çokollatë – 85 kalori
  3. Pite e vogël – 60 kalori, me krem djathi me pak yndyrë- 29 kalori
  4. Kokoshka – 84 kalori
  5. Jogurt- 61 kalori
  6. Patate të skuqura – 22 kalori
  7. Biskotë – 35 kalori
  8. Kek me çaj- 100 kalori
  9. Buke e thekur me gjalpë – 54 kalori
  • Vezë të fërguara – 53 kalori
Kërkesa për kod të ri
Ne ju kemi dërguar një link për të ndërruar kodin. Ju lutem kontrolloni postën tuaj elektronike