Klan Lajme

22 Janar 2019

TV Klan është një nga televizionet më tëvjetër privat në territorin e Shqipërisë. Ai ka nisur që të operojë në treg qëprej vitit 25 tetorit të vitit 1997. Aleksandër Frangaj është pronari i këtijgjiganti mediatik, i cili nisi së pari duke transmetuar lajme dhe më pas nisiqë të organizojë programe të ndryshëm televiziv që u bënë të pëlqyeshëm për tëgjithë shqiptarët. Më tej nisi që të transmetojë dhe telenovela të huaja, ngaçdo cep i botës, duke tërhequr pas vetes një numër të madh shkuesish, të cilëtjanë besnikë të këtij televizioni deri më sot. Megjithatë, Klan lajme është emisioni më i ndjekur.

Lajmet e mĂ«ngjesit, tĂ« pasdites nĂ« orĂ«n 15:30 dhe nĂ« mbrĂ«mje nĂ« orĂ«n 19:30, janĂ« tre oraret mĂ« tĂ« ndjekura nga publiku. Klan lajme jo pak herĂ« ka transmetuar nĂ« mĂ«nyrĂ« ekskluzive ngjarje qĂ« kanĂ« prekur publikun, por jo pak herĂ« ka fshehur ngjarje, ashtu si shumĂ« televizione tĂ« tjerĂ« nĂ« ShqipĂ«ri. NĂ« TV Klan, emisioni qĂ« tĂ«rheq shikueshmĂ«ri Ă«shtĂ« “ZonĂ« e LirĂ«â€ dhe “Opinion”, qĂ« janĂ« dhe dy nga emisionet mĂ« tĂ« vjetĂ«r. MegjithatĂ«, Klan lajme vijon qĂ« tĂ« mbajĂ« rekord sa i pĂ«rket publikut qĂ« tĂ«rheq pas vetes.

Kjo gjë është testuar në periudhën e zgjedhjeve, qoftë atyre lokale po edhe atyre të përgjithshme, ku Klan lajme ka transmetuar në mënyrë maratonë të gjithë procesin zgjedhor dhe numërimin e votave. Klan lajme padiskutim ofron dhe shërbimin live, sepse ka ngjarje ku gazetarët duhet të jenë në kohë reale për të transmetuar atë që ndodh. Për shembull një operacion i madh policor, si ai i Shijakut, ku policia kërkoi dhe ndihmën e mediave për të pasqyruar hap pas hapi gjithçka. Klan lajme natyrisht ka dhe gazetarë të përzgjedhur, të cilët ofrojnë mbi të gjitha vërtetësi të informacionit, sepse është thelbi i tërheqjes së publikut.