Korea e Veriut në Olimpiadë, Seul gati për të diskutuar me Kim

Ti mund ta lexosh kete ne 1 min.
2 Janar 2018 18:55
Koreja e Jugut njofton: bisedimet më 9 janar për të pranuar në Lojërat Olimpike Dimërore, atletët e Koresë së Veriut

Dje, Pyongyang paraqiti idenë e përfshirjes së atletëve të Koresë së VeriutOlimpiadën e DimritPikeongchang 2018. Dhe sot, Koreja e Jugut ka propozuar mbajtjen e bisedimeve të nivelit të lartë më 9 janar.

Ministri i Koresë së Jugut Cho Myoung-Gyon ka konfirmuar në të vërtetë vullnetin e Seulit për të organizuar një tryezë diskutimi me Korenë e Veriu, "në çdo kohë, në çdo vend dhe në çdo formë".

“Ne shpresojmë që Koreja e Jugut dhe Veriut, mund të ulen ballë për ballë për të diskutuar pjesëmarrjen e Pyongyang në Olimpiadën e ardhshme dhe çështje të tjera në mënyrë që të përmirësojmë marrëdhëniet tona dypalëshe”, - shpjegoi ai.

Vetëm dy atletë të Koresë së Veriut janë kualifikuar për Lojërat Olimpike Dimërore që fillojnë më 9 shkurt: çifti i patinazhit në akull, Ryom Tae-Ok dhe Kim Ju-Sik. Prania e tyre nuk ishte konfirmuar për Federatën Ndërkombëtare e Patinazhit dhe tani për të marrë pjesë, ata do të kenë nevojë për një ftesë nga IOC./EDS/M.Sh/

Kërkesa për kod të ri
Ne ju kemi dërguar një link për të ndërruar kodin. Ju lutem kontrolloni postën tuaj elektronike