Lajmi i fundit nga bota

05 Shkurt 2019

Informimi është e drejtë e kujtdo dhe kjo nukmund t’i mohohet askujt. Normalisht, për t’u informuar duhen pajisjet, të cilatnë ditët e sotme janë në disa lloje. Për shembull: gazeta, revista, televizion,radio, kompjuter apo telefona. Lajmet e fundit nga bota transmetohen vetëm në këto rrugë, pasi teknologjia kaarritur zhvillimin e saj dhe në çdo cep të planetit mund të merrni njoftimin mëtë ri vetëm në saj të një klikimi në internet. Normalisht, nuk është më si mëparë, kur duhej që lajmi të transmetohej nëpërmjet shpërndarjes së gazetave,apo valëve të radios e televizionit, por vetëm nëpërmjet internetit.

Lajmet e fundit nga bota vijnë nëpërmjet faqeve më tëndjekura, apo siç thuhet ndryshe më të klikuara. Gazetat apo televizionet më tëmëdhenj në botë kanë sajtet e tyre që mbajnë publikun të informuar. Në Shqipëripër shembull, ende nuk ka hyrë shërbimi me pagesë për lajmin e fundit,megjithatë, në botë kjo gjë funksionon rregullisht dhe normalisht. Përfitimet eagjencive më të mëdha të lajmeve janë marramendëse, kjo edhe në saj të lajmeveqë transmetojnë, por edhe në saj të publikut të gjerë që i ndjek. Për shembullnë Shqipëri ndiqen sajtet informuese për lajmete fundit nga bota si Gazzetta dello Sport, Corriere dello Sport, The Sun,Marca, AS, apo dhe Bild apo L’Equipe, të cilat kanë një mori informacionesh.

Normalisht, ka ngjarje të veçanta që ndodhinnë shtete që nuk na shkojnë në mend gjatë 24 orëve të ditës, por këto portalena i sjellin në vëmendje si lajmet e fundit nga bota, duke bërë që të mos humbasim asnjë ngjarje, të rëndësishmeose jo. Pra, lajmet e fundit nga bota nukjanë më një tabu për publikun shqiptar dhe jo vetëm. Tashmë, lajmet e fundit nga bota kushdo mund t’i ketë në telefonin e tijnë saj të pagesave që kryhen online ose duke shkarkuar aplikacionet e mediavebotërore.