Legjenda Fatmir Frashëri, Meta kujton ndeshjen me Ajax

20 Korrik 2019

TIRANË

Presidenti i Republikës Ilir Meta nuk ka mundur të mos shkruajë sërish për legjendën e futbollit shqiptar Fatmir Frashëri, i cili u ndaj nga jeta dje në moshën 78-vjeçare.

NĂ« njĂ« postim nĂ« “Facebok”, Meta kujton fjalĂ«t e holandezit Johan Cruijff se nuk Ă«shtĂ« rĂ«ndĂ«sishme vetĂ«m tĂ« fitosh por edhe si fiton si dhe 14 rregullat bazĂ« qĂ« siç thotĂ« Presidenti i shkojnĂ« shumĂ« edhe legjendĂ«s kuqezi dhe bardhĂ« e blu qĂ« u ndesh i barabartĂ« me Ajax-in e madhĂ«rishĂ«m tĂ« asaj kohe.

Kreu i Shtetit iu shpreh mirënjohjen familjes Frashëri, kolegëve dhe sportdashësve duke sjellë edhe fotot e tij në ndeshjen me Ajax-in.

MESAZHI I METËS
Njeriu i cili ndryshoi futbollin botëror, legjenda e Ajax, Johan Cruijff deklaronte se nuk është e rëndësishme vetëm të fitosh, por edhe si fiton.

PĂ«r tĂ« mbĂ«shtetur kĂ«tĂ« filozofi tĂ« re, ai publikoi 14 rregullat bazĂ« qĂ« i shkojnĂ« aq shumĂ« edhe legjendĂ«s kuqeziđŸ‡ŠđŸ‡± dhe bardhĂ« e bluâšȘđŸ””, i cili u ndesh si i barabartĂ« me Ajax-in e madhĂ«rishĂ«m tĂ« asaj kohe. Sidomos rregulli i 14: “Bring beauty to the sport” i shkonte aq shumĂ« Fatmir FrashĂ«rit.

Ndaj sot nĂ« kĂ«to momente dhimbje e nostalgjie, familjes FrashĂ«ri, kolegĂ«ve dhe tĂ« gjithĂ« sportdashĂ«sve dua t’u shpreh edhe njĂ«herĂ« mirĂ«njohjen mĂ« tĂ« thellĂ« pĂ«r veprĂ«n e tij, dhe ne do ta kujtojmĂ« pĂ«rherĂ« me dashuri me kĂ«to foto nga ndeshjet me Ajax-in, ku u mĂ«soi tĂ« gjithĂ«ve se si duhet tĂ« ndeshemi me dinjitet dhe tĂ« barabartĂ« edhe me mĂ« tĂ« mĂ«dhenjtĂ«.đŸ‡ŠđŸ‡±

jQuery(window).load(function() { jQuery(“.galery-slider”).flexslider({ animation: “fade”, controlNav: true, animationLoop: false, slideshow: true, }); });

www.balkanweb.com