Mënyra më e mirë për të trajtuar migrenën

Ti mund ta lexosh kete ne 1 min.
21 Dhjetor 2017 16:49
Si të parandaloni dhimbjet e tepërta të migrenës

Vuani nga migrena? Natyrisht të gjithë ju që vuani nga një sëmundje e tillë askush nuk mund t’ua kuptojë dhembjen që ju shkakton përveç atyre që e vuajnë vetë.

Simptomat e migrenës janë të njohura tashmë, të vjella dhe dhimbje tmerrësisht në një pjesë të kokës dhe në moment që vjen është vështirë ta ndalosh me ilaçe.  

Mirëpo, duhet të dini se si ta parandaloni ose në momentin që ju kap si të veproni.

Trajtimi i migrenës ka për qëllim lehtësimin e simptomave dhe parandalimin e sulmeve shtesë.

Së pari sapo të ndjeni dhimbjen që dhe marrje mendsh duhet menjëherë të shtriheni dhe të uleni në një dhomë të qetë dhe të errët. Pasi drita e përkeqëson dhimbjen akoma më shumë.

Së dyti është mirë që në të tilla raste të vendosni në kokë ose qafë fasha të ftohta të lagura me ujë.

Së treti medikamentet e tilla si Ibuprofen, Advil apo Migretil të rekomanduar në masë nga doktori por edhe aspirina janë të mira për të qetësuar sadopak dhimbje.

Përveç këtyre është mirë edhe qëndrimi në një ambient me ajër të pastër dhe të gjelbëruar. Këshillohet joga dhe meditimi për të gjithë ata që vuajnë shpesh nga kjo sëmundje. Dy ndër mënyrat më të mira për të bërë një jetë më të qetë me migrenën. E cila natyrisht do të vijë më rrallë.

Kërkesa për kod të ri
Ne ju kemi dërguar një link për të ndërruar kodin. Ju lutem kontrolloni postën tuaj elektronike