Në EDS, lajmet e fundit nga Kosova nuk mungojnë

08 Janar 2019

Në portalin eduasportin.com lajme e fundit nga Kosova janë pjesë erëndësishme e tij. Lexuesit shqiptarë ndjekin me vëmendje edhe kampionatinkosovar të futbollit, përveç Kategorisë Superiore. Për të mos harruar askampionatin maqedonas, ku në kategorinë e më të mirave luajnë klube popullore nëvend si KF Shkëndija e Tetovës dhe FK Shkupi

Por le të kthehemi te sporti kosovar dhe rëndësia që kanë arrë lajmet e fundit nga Kosova. Në Kosovë përveç futbollit, një sukses të madh ka arritur edhe sporti i xhudos, ku ka sportistja Majlinda Kelmendi fitoi medalje të artë në Lojërat Olimpike Rio 2016. Por ka edhe xhudistë e xhudiste të tjera që kanë arritur suksese me rëndësi. Për të vazhduar më pas me basketbollin, ku kampionati vendas i basketbollit është mjaft i ndjekur dhe madje ka klube të cilat gjithashtu konkurrojnë në Ligën Ballkanike duke arritur rezultate të mira. Për më tepër që edhe kombëtarja e basketbollit po përparon nga dita në ditë. Sukseset në sporte të ndryshme kanë bërë që t’i kushtohet hapësirë e madhe edhe lajmeve të fundit nga Kosova.

Nga viti në vit, kampionati kosovar i futbollit Ipko Superliga është rritur, ashtu si edhe investimet. Kjo ka bërë që të afrohen më shumë futbollistë shqiptar në këtë kampionat, ashtu si edhe trajnerë. Shoesh ata janë protagonistë nga ajva në javë e për këtë arsye është e kuptueshme se përse interesimi është i madh për lajmet e fundit nga Kosova.

Për të mos harruar pastaj episode të veçanta, komike apo befasuese që mund të vijnë nga toka dardane nga sportistë të ndryshëm, që me veprimet e tyre bëhen protagonistë. Një temë tjetër e cila gjithmonë ngjall interes dhe eduasportin.com i kushton vëmendje është kombëtarja e Kosovës.

Nga muaji në muaj, Kosova po bën përparime në futbollin ndërkombëtar, madje aktualisht në Ligën e Kombeve në grupin D3 kryeson e para duke ngjallur mjaft interes me paraqitjet e saj. Tashmë ka nisur një garë mes Shqipërisë dhe Kosovës për të marrë talentet e rinj me gjak shqiptar dhe është e kuptueshme që në lajmet e fundit nga Kosova gjithnjë ka zhvillime në lidhje me këtë temë.