Penalltitë në Serie A këtë vit kanë shënuar numër rekord: Klubet që fituan dhe humbën

07 Korrik 2020

Ka pasur 152 penallti të dhëna në Serie A deri tani në edicionin 2019-20, duke thyer rekordin e mëparshëm të 140 penalltive të edicionit 1949-50.

Edhe një vit tjetër edhe një tjetër rekord i thyer në Serie A dhe këtë fal VAR që ka ndikim të drejtpërdrejtë në vendimet e gjyqtarëve gjatë ndeshjeve, që ndihmon edhe në situatat brenda fushës.

Seria A ka vendosur një rekord të ri me 152 penallti të dhëna, kur kanë mbetur edhe tetë ndeshje.

Daniele Doveri, gjyqtar i Serie A (Foto: Chris Ricco/Getty Images)

Deri më tani, në Serie A janë dhënë përafërsisht pesë penallti në çdo xhiro.

Vitin e kaluar pati një numër të vogël të penalltive, me vetëm 122 të dhëna në sezonin 2018-19, krahasuar me 126 një vit më parë.

Udineses nuk i është dhënë asnjë penallti e vetme këtë sezon, por pavarësisht kësaj sezoni 2019-20, ka treguar se ka pasur shpërthim penalltish.

Cristiano Ronaldo duke gjuajtur penallti (Foto: Valerio Pennicino/Getty Images)

Juventusi ka pasur 10 penallti në favor, ndërsa nëntë kundër. Interi ka marr 10 penallti në favor, ndërsa kundër tyre janë akorduar vetëm katër.

Penalltitë pro: Të akorduara/ të shënuara

Lazio : 15/12

Genova : 14/10

Lecce : 12/10

Juventus : 10/10

Inter : 10/9

Sampdoria : 10/9

Fiorentina : 9/8

Roma : 9/7

Atalanta : 9/7

Torino: 8/7

Verona: 7/6

SPALA: 7/5

Milan: 6/6

Bolonga: 6/5

Cagliari: 6/4

Sassuolo: 5/4

Brescia: 3/3

Napoli: 3/3

Parma: 3/1

Udinese: 0/0

Penalltitë kundër: të akorduara / të shënuara 

Lecce: 12/11

Brescia: 10/9

Parma: 10/6

Torino: 9/8

Sassuolo: 9/8

Fiorentina: 9/7

Udinese: 9/7

Juventus: 9/6

Roma: 8/7

Genova: 8/7

Cagliari: 8/7

Bologna: 8/6

Milan: 7/4

SPAL: 6/6

Verona: 6/6

Sampdoria: 6/6

Napoli: 5/4

Lazio: 5/4

Atalanta: 4/4

Inter: 4/3

/Telegrafi/

Coronavirus – Statistikat

TotalKosova

Infektuar
Shëruar
Vdekur

Data credits CSSE at JHU

Trendi i Coronavirus-it në Kosovë

Data credits:corona-ks

Të gjitha lajmet rreth Coronavirus-it
www.telegrafi.com