Pini 3 kafe në ditë? Zbuloni çfarë të mirash i ndodhin trupit tuaj

Ti mund ta lexosh kete ne 1 min.
4 Dhjetor 2017 11:10

Pirja e tre ose katër kafeve në ditë jep më shumë përfitime sesa probleme fizike. Shkenca e tregon këtë. Një studim i kryer nga Universiteti i Southampton dhe Edinburgh pasi analizoi 200 raste, arriti në përfundimin se pirja e deri katër filxhanëve kafe në ditë, është veçanërisht efektive në parandalimin e disa llojeve të kancerit, sëmundje kardiovaskulare, në luftimin e diabetit, çmendurinë dhe të probleme mëlçisë.

Hulumtime të ndryshme shkencore ishin kryer për qëllime të tjera, por të dhënat e tyre janë shfaqur për Robin Poole, i cili udhëhoqi ekipin e dy universiteteve britanike. Konsumi i kafesë është i lidhur me një rrezik më të ulët të vdekjes së parakohshme, pavarësisht se shkaqet e saj, sidomos numri i filxhanëve të përditshëm duhet të jetë 3. Të dhënat u krahasuan me ata që nuk pinë kafe.

Përveç kësaj, pirja e më shumë se 3 kafeve në ditë nuk dëmton, por zvogëlon efektet e dobishme. Pirja në veçanti shoqërohet nga studiues me një rrezik më të ulët të kancerit, si prostata, endometrium, lëkura dhe mëlçia, si dhe diabeti i tipit 2, gurët e tëmthit. Dhe për mëlçinë kafja do të duhet të jetë një ilaç i vërtetë, duke luftuar fillimin e cirrozës.

Një tjetër studiues, megjithatë, paralajmëron dashamirësit e kafesë, që e shoqërojnë atë me sheqer të përpunuar.  

"Ky lloj sheqeri dhe yndyrna të tjera jo të shëndetshme mund të shkaktojnë probleme shëndetësore", argumenton Eliseo Guallar i shkollës Johns Hopkins Bloomberg. /EDS/

Kërkesa për kod të ri
Ne ju kemi dërguar një link për të ndërruar kodin. Ju lutem kontrolloni postën tuaj elektronike