Plani i Putinit për të bllokuar huliganët gjatë botërorit

Plani i Putinit për të bllokuar huliganët gjatë botërorit

Presidenti i Rusisë Vladimir Putin ka hartuar një plan për të bllokuar huliganët vendas që të shkatërrojnë zhvillimin e kampionatit botëror në Rusi 2018.

Numri 1 i shtetit i ka kërkuar ish KGB-së, që tani njihet si FSB dhe është policia sekrete, që të merret me identifikimin dhe bllokimin e të gjithë huliganëve dhe të shitësve të biletave në tregun e zi, në mënyrë që mbarëvajtja e eventit të shkojë normalisht.

Putin është i vendosur që në të gjithë planetin të jepet një imazh pozitiv i vendit të tij gjatë zhvillimit të turneut.

Masat dot ë jenë shumë të ashpra ndaj e personave që shesin bileta në tregun zi dhe të atyre që shkaktojnë rrëmujë, me dënime që shkojnë nga 8 deri në 15 vite burg.

Fuqia e policisë sekrete është rritur së tepërmi në vitet e fundit, ndërsa ata kanë qenë protagonistë të arrestimeve të bujshme në vend, si edhe të masave të ashpra që ndërmarrin për të parandaluar sulmet terroriste.