UEFA sqarohet se përse vendosi që Prishtina të humbas ndeshjen me rezultat zyrtar ndaj Lincolnit

24 Gusht 2020

UEFA ka dhënë sqarimet e tyre se përse vendosi që Prishtina të humbas takimin me rezultat 3-0 përballë Lincoln Red Imps.

Shtëpia e futbollit evropian pak orë më parë njoftoi se skuadra kosovare nuk mund të luante kundër asaj të Gjibraltarit, shkaku i infektimeve të disa lojtarëve dhe stafit teknik me COVID-19.

Prishtina ishte kthyer për herë të dytë në vendin tonë, me tetë lojtarë të infektuar me Coronavirus.

Lexo po ashtu: E konfirmon UEFA: Prishtina humbë ndeshjen me rezultat zyrtar ndaj Lincolnit

Por, kjo situatat nuk u ndihmoi në dy datat e caktuara nga UEFA për të zhvilluar takimin në kuadër të parakualifikimeve në Ligën e Evropës.

Njoftimi i plotë i UEFA-s:

Pas i gjithë ekipi i FC Prishtina (KOS) është testuar negativ para arritjes së tyre në Gjibraltar, në përputhje me Protokollin e UEFA Return to Play, ekipi duhej t’i nënshtrohej testimit shtesë COVID-19 pas mbërritjes në Gjibraltar, përpara ndeshjes së tyre në UEFA Evropa League, ndeshja paraprake e raundit të ligës kundër Lincoln Red Imps FC (GIB) e planifikuar për 18 gusht 2020 siç kërkohet nga legjislacioni vendor.

Disa anëtarë të delegacionit të FC Prishtina kishin rezultuar pozitivë në testin COVID-19, duke rezultuar që autoritetet lokale vendosën të karantinojnë tërë ekipin. Me kërkesë të FC Prishtina, ndeshja ishte rishtyrë më 22 gusht 2020 në përputhje me afatet e përcaktuara në Shtojcën I të Rregullores së Ligës së Evropës 2020/21 UEFA (Rregulloret e UEL) në mënyrë që klubi të sigurojë një listë të lojtarëve shtesë të testuar negativ dhe ka të drejtë të luajë ndeshjen në përputhje me Shtojcën I.2.1 të Rregullores së UEL.

Pas testeve të kërkuara, tetë lojtarë nga ky grup i dytë u kthyen në rezultatet pozitive të testit COVID-19, dhe, për rrjedhojë, u mor një vendim nga autoritetet përkatëse të Gjibraltarit që të vendosin të gjithë grupin e dytë të lojtarëve të FC Prishtina në karantinë. Për pasojë, ndeshja nuk mund të luhej.

Çështja u dërgua në Organin e Kontrollit, Etikës dhe Disiplinës të UEFA-s, për një vendim që do të merrej në përputhje me Shtojcën I të Rregullores së UEL. Bazuar në nenin 30 (4) të Rregulloreve Disiplinore të UEFA-s dhe duke pasur parasysh rrethanat urgjente të çështjes, kryetari i Organit të Kontrollit, Etikës dhe Disiplinës ia referoi çështjen Organit të Apelit.

Kryetari i Organit të Apelit të UEFA mori sot vendimin e mëposhtëm:

– Për të shpallur ndeshjen paraprake të raundit paraprak të UEFA-s 2020/21 të UEFA-s midis Lincoln Red Imps dhe FC Prishtina, që fillimisht ishte paraparë të luhej në 18 gusht 2020, është humbur nga FC Prishtina, i cili prandaj vlerësohet se ka humbur ndeshjen 3- 0 në përputhje me Shtojcën I.2.1 të Rregullores së UEFA Europa League (sezoni 2020/21). /Telegrafi/

Coronavirus – Statistikat

TotalKosova

Infektuar
Shëruar
Vdekur

Data credits CSSE at JHU

Shfaq statistikat COVID-19

Trendi i Coronavirus-it në Kosovë

Data credits:corona-ks

Të gjitha lajmet rreth Coronavirus-it
www.telegrafi.com

ulaş utku bozdoğan
ulaş utku bozdoğan astrolog
ulaş utku bozdoğan