Ushtrimet dhe ushqimet që ju ndihmojnë të jeni më të gjatë

Ti mund ta lexosh kete ne 2 min.
14 Dhjetor 2017 13:51
Këshilla si të bëheni më të gjatë

Jeni të shkurtër dhe ndonjëherë keni komplekse ndaj personave që janë më të gjatë se ju. Ka gjithmonë një zgjidhje në jetë për gjithçka. Edhe për ata që janë të shkurtër. Ndiqni këshillat e mëposhtme dhe do të shihni përmirësimin e fizikut tuaj dhe gjatësisë.

Së pari, një nga elementet më kryesorë është ushqimi. Hani siç duhet. Sigurohuni që ushtrimet ti shoqëroni me një dietë të shëndetshme. Duhet të konsumoni sa më shumë proteina. Hani arra, fara, fasule, peshk dhe mish.

Duhet me patjetër të merrni Vitaminën D në mënyrë që muskujt tuaj dhe kocka të rriten siç duhet. Këtë vitaminë e gjeni te peshku, veza dhe kërpudha, si dhe ushqime të tjera të sofistikuara me vitamina D si drithërat.

Megjithatë, shumica dërrmuese e vitaminës D vjen nga ekspozimi ndaj rrezeve të diellit. Vetëm 15 minuta në ditë në diell mund të siguroheni që keni marrë mjaftueshëm Vitaminë D.

Ndihmoni kockat tuaja të rriten duke ngrënë shumë kalcium, për këtë duhet të konsumoni produktet e qumështit dhe perimet jeshile.

Uji

Pini shumë ujë. Duhet të paktën të konsumoni 6 deri në 8 gota ujë në ditë. Uji i pijshëm do ta mbajë trupin tuaj të shëndetshëm në mënyrë që të rriteni siç duhet.

Gjumi

Flini mjaftueshëm. Duhet të bëni të paktën nëntë orë gjumë nëse jeni nën 18-vjeç. Trupi juaj rritet më shumë kur ju jeni në gjumë. Kur flini pa ndërprerje 8-9 orë do të jetë më efektive.

Ushtrimet e nevojshme

Palestra është një nga mënyrat më të mira për t’u rritur, kjo vjen falë ushtrimeve që instruktori ju këshillon ti bëni rregullisht dhe të sakta.

Mbani qëndrimin drejt kur punoni apo edhe kur mësoni. Është e rëndësishme që postura e trupit duhet të jetë e drejtë që mos të ketë probleme në rritje. Kështu ju lejon të rriteni edhe më shumë.

Noti është një nga sportet më të mira që këshillohet për të gjithë ata që duan të rriten dhe jo vetëm. Pasi të ndihmon të kesh një fizik të shëndetshëm dhe tejet të mirë.

Shmangni substancat e ndryshme që janë të ndaluara pasi pengojnë në rritjen tuaj. Mos  konsumoni, duhan, alkool apo asteroide.

Kërkesa për kod të ri
Ne ju kemi dërguar një link për të ndërruar kodin. Ju lutem kontrolloni postën tuaj elektronike