Zbulohen rregullat e reja, ja ndryshimet

Ti mund ta lexosh kete ne 1 min.
11 Janar 2018 19:54
Sezoni i ri i Formula 1

Duke respektuar sezonin 2017, sezoni i ri i Formula 1 prezanton disa të reja të vogla, por që mund të japin impakt vendimtar për vazhdimësinë e sezonit. Numrat e motorit, gomave dhe penalizimeve janë objekti i argumenteve të modifikimit për rregulloren e sezonit 2018.

Dallimi më i madh në krahasim me sezonin e kaluar është padyshim rënia nga katër në tre në njësitë e fuqisë në dispozicion të ekipeve, sidomos duke pasur parasysh se në 2018 Kampionati Botëror do të paraqesë një garë shtesë.

Secili motor duhet të udhëtojë mesatarisht në 7 Grand Prix. Rënia e njësive të fuqisë me siguri do të rrisë numrin e penalizimeve, por në krahasim me të kaluarën do të thjeshtësohet: çdo pilot i cili do të grumbullojë 15 ose më shumë pozicione si sanksion do të fillojë nga fundi i vendosjes.

Sa i përket gomave, Pirelli ka zgjeruar përzgjedhjen, shtatë lloje; veç Super të buta dhe Super të forta janë shtuar dhe: Ultra të buta, Super të buta, Të buta, Mesatare dhe Të forta. Bëhet zyrtar përdorimi i Halo, mbrojtësja e udhëtarëve që i kishte ndarë kritikët. Së fundmi, vjen ndalimi i përdorimit të pezullimeve "inteligjente". /EDS/

Kërkesa për kod të ri
Ne ju kemi dërguar një link për të ndërruar kodin. Ju lutem kontrolloni postën tuaj elektronike